KONINGSDAG MILLEFEUILLE


Koningsdag 26 April 2025
10:30 tot 12:00

  • Patisserie Simone MILLEFEUILLE  Oranje tompouce koningsdag

    MILLEFEUILLE Oranje tompouce

    4.50

  • Patisserie Simone Macaron champagne MILLEFEUILLE  Oranje tompouce koningsdag

    MACARONS champagne & framboos

    2.95

  • Patisserie simone Koningsdag nougat MACARONS champagne & framboos 2.50

    Verse NOUGAT sinaasappel

    5,60

Millefeuille

De Franse bedenker van de tompouce introduceerde het gebakje in 1651 onder de naam ‘millefeuille’ (duizend laagjes). In Nederland werd het gebakje in 1858 voor het eerst gemaakt, die gaf deze lekkernij de naam ‘tompouce’.

Hoe eet je een tompouce?
Splitsen, prakken, keren, demonteren… het eten van een tompouce blijft een uitdaging. Gelukkig zijn er allerlei varianten mogelijk:

  • De happers nemen een hap van de tompouce met hun mond wagenwijd open en nemen voor lief dat de vulling alle kanten opspuit.

  • De snijders leggen de tompouce op de zijkant en snijden hem in stukken met mes en vork. (Dat heb ik al voor je gedaan!)

  • De prakkers prakken de tompouce in grove stukken met een vork.

  • De daklichters halen het dakje van de tompouce af en eten eerst de onderkant van de tompouce en daarna de bovenkant met het glazuur.

De beste techniek, die bestaat niet. Eet deze ‘‘millefeuille’’ zoals jij het wilt, dan kun je  optimaal genieten van alle smaken tegelijkertijd!

Fijne Koningsdag!

Liefs, Simone